22 Ocak 2014

AKILLI OLAN BİZ Mİ TELEFON MU?

         Evet uzun zaman oldu ve maalesef bloğumla ilgilenemedim.
 
         Bu ilgisizliğimin bir çok nedenle beraber evde ki m.ö 1500 yıllara dayanan bilgisayarımızdan
yazı yazmanın ölüm olması da nedenlerimden biri. Teknolojinin hayatımıza girmesiyle birlikte elimize aldığımız akıllı telefonlar biz insanları aptallaştırmakta ve kendinden başka şeylerle ilgilenmemize izin vermemekte acaba aklı olduğu için tüm yaratılmışlardan üstün olan biz insanlar ve ayrıca özel olarak yaratılıp güzellikler bahşedilen ümmeti Muhammed bu akıllı telefonlarla ne yapmakta.
 
         Şu ara sosyal medya da maalesef Suriye katliamı görsellerle ve beddualar eşliğinde telefonlarımızda arzı endam etmekte. Ben de bir çok kişi gibi " Kahrol Esad, bu masumlara nasıl kıyarsın Müslüman Müslümana bunu yapar mı" ve daha bir çok şey yazıp facebook kahramanı olabilecekken hiç yorum yapmıyorum  çünkü bunları yazmak kimseye fayda getirmez yapılması gereken ihlasla dua, kolundaki altın bileziği yardıma muhtaçlar için hiç gözünü kırpmadan güvenilir bir yardım kuruluşuna vermek, bir yaraya merhem olmak.Bu facebook kahramanlarına desek ki bir himmet hasıl oldu on yirmine varsa ver aaa olur mu en pahalı parfümler nefsi olarak alınır en pahalı eşarplar takılınır, en gözde mekanlarda gezilir ama on lira yirmi lira nefse ağır gelir.
 
       Rabbim bizlere Hz. Ebu Bekir efendimiz gibi malının hepsini verebilmeyi değilse de Hz Ömer gibi yarısını hibe edebilmeyi nasip etsin ve hep veren el olmayı bahşetsin.


AMİN AMİN AMİN.

    

Hiç yorum yok: